فلاورباکس بتنی برند گلفوژ یکی از بهترین گزینه هایی است که در ساخت دیوار حائل خاک مسلح با نمای سگمنتال استفاده می شود. این بلوک ها به دلیل ویژگی های خاصی که دارند به شما کمک می کنند تا بهترین نتیجه را از ساخت دیوار حائل خود بگیرید. در ادامه به بررسی مزایای استفاده از فلاورباکس بتنی برند گلفوژ و روش اجرای فلاور باکس بتنی به عنوان دیوار حائل خاک مسلح با نمای سگمنتال می پردازیم:

مزایای فلاور باکس بتنی :

 

۱. مقاومت بالا:

فلاورباکس بتنی گلفوژ از بتن با کیفیت بالا تهیه شده است (حداقل عیار سیمان ۳۵۰ کیلوگرم بر مترمکعب) و به همین دلیل دارای مقاومت بسیار بالایی است. این فلاورباکس ها می توانند به راحتی با فشار جانبی خاک و فشار آب مقابله کنند و به شما کمک می کنند تا دیوار حائل خود را با استحکام و ثبات بیشتری بسازید.

۲. طراحی زیبا:

فلاورباکس بتنی گلفوژ دارای طراحی جذابی است که باعث می شود دیوار حائل شما به منظره ای بدیع و زیبا تبدیل شود. این فلاورباکس های بتنی به شما امکان می دهند با استفاده از کاشت انواع گیاهان تزئینی، علاوه بر ایجاد فضای سبز و دلنشین، دیوار حائلی مستحکم و پایدار ایجاد کنید.

 

۳. نصب سریع و آسان:

فلاورباکس بتنی گلفوژ بسیار آسان و سریع نصب می شود. عدم نیاز به تجهیزات و ابزارهای خاص سهولت نصب این دیوار را چندین برابر نموده و عدم نیاز به نیروی انسانی ماهر اجرای این دیوارها را به سادگی میسر ساخته است.

۴. اقتصادی و مقرون به صرفه و قیمت مناسب:

فلاورباکس بتنی گلفوژ در مقایسه با سایر روش های ساخت دیوار حائل خاک مسلح با نمای سگمنتال، گزینه اقتصادی تری است. این فلاورباکس های بتنی به شما امکان می دهند تا با صرف هزینه کمتری دیوار حائل خود را بسازید و مهمترین عوامل تاثیرگذار در پروژه های عمرانی یعنی زمان و هزینه را بسیار خوب کنترل کنید.

 

به طور خلاصه، استفاده از فلاورباکس بتنی گلفوژ به عنوان دیوار حائل خاک مسلح ، مزایای بسیاری دارد که شامل مقاومت بالا، طراحی زیبا، نصب آسان و اقتصادی بودن است. با استفاده از این فلاورباکس ها، شما می توانید با سرعت و با کیفیت بسیار بالا دیوار حائل خود را بسازید و از منظره بدیع و زیبا و ایجاد فضای سبز عمودی فرح بخش و روح افزا و چشم نواز لذت ببرید و در نهایت، استفاده از فلاورباکس بتنی گلفوژ به عنوان دیوار حائل سبز با نمای مدولار، یکی از بهترین گزینه هایی است که می توانید به آن فکر کنید و در عمل به کار گیرید. تیم حرفه ای و متخصصان شرکت گلفوژ آمادگی کامل دارند تا در زمینه های مختلف طراحی، مشاوره فنی و اجرای دیوارهای فلاورباکس بتنی همراه شما از شروع تا خاتمه پروژه شما باشد.

گلفوژ و روش اجرای بستر اولیه-فوندانسیون

فونداسیون ها

فونداسیون برای هر نوع سازه حایل دارای اهمیت اساسی می باشد، که نقش بسیار مهمی را در مقاومت سازه ایفا می کنند. در شکل زیر میانگین عمق نفوذ یخبندان در ایالات متحده نسان داده شده است- متاسفانه در کشور ما این نقشه توسط سازمان های متولی هنوز تهیه نشده است و باید توسط مشاوران و پیمانکاران تهیه شود-  البته کارشناسان شهرداری و مهندسان مشاور و پیمانکاران محلی از عمق نفوذ یخبندان اطلاعات کامل دارند و می توان به راحتی از دانش و تجربه آن ها استفاده کرد.

فونداسیون ها برای سازه های حایل صلب باید طوری تنظیم شوند که پی در زیر خط یخبندان، و بالای پاشنه پی، روی خط یخبندان قرار گیرد. فونداسیون های سازه حایل انعطاف پذیر، اگر بر روی یک زیراساس که خوب زهکشی شده و با ظرفیت تحمل بار مناسب ساخته شده باشند، نیازی ندارند که در زیر خط یخبندان تنظیم شوند.

گلفوژ و دیوار حایل سبز نیز با توجه به نوع دیوار نیاز به فوندانسیون ندارند و تنها کافی است بستر به خوبی مورد بررسی قرار گرفته و از نظر امکان نشست مطالعه شود و سپس به عمق حداکثر 20 سانتی متر بتن با عیار 150 تا 200 بسته به مکان برای ایجاد سطحی صاف و یک دست (عرضی و طولی) به عنوان بستر دیوار حائل گلفوژ ایجاد گردد.

در پایان مطلب این قسمت به عنوان نمونه تعدادی تصویر از ایجاد بستر برای ایجاد دیوار حایل با گلفوژ قرار می دهیم اما باید توجه کرد که هرگونه فوندانسیون بر حسب شرایط اجرایی تفاوت دارد و باید از مهندسین عمران با تجربه و خبره و همچنین مهندسان زمین شناسی مشورت گرفت.

اجرای فلاور باکس بتنی

شکل میانگین عمق نفوذ یخبندان برحسب اینچ در ایالات متحده

[Charles W. Harris & Nicholas T. Dines, 1998]

تمام فونداسیون ها باید بالای سطح ایستابی باشند. برای تعین نوع تیپ فونداسیون مناسب باید با یک مهندس سازه مشورت نمود. برای آشنایی با حداقل نیازهای لازم فونداسیون ها و پاشنه پی ها در جایی که مقدور باشد، از کدهای ساختمانی محلی استفاده نمایید.

 وسایل زهکشی

کجی، برآمدگی یا نامیزانی سازه های حایل ممکن است در نتیجه ضخامت نامناسب دیوار باشد، ولی اغلب به وسیله تجمع و افزایش فشار آب در پشت سازه و یا توسط واکنش یخبندان یا آب شدن یخ در اقلیم های سرد به وجود آید. فشار هیدرواستاتیک آب می تواند در بالا یا پایه دیوار در زمانی که رواناب سطحی به پشت سازه حایل می رسد یا زمانی که  آب زیرزمینی از میان خاک در پشت یا زیر سازه تراوش کند، باعث ایجاد اشکال شود.

رواناب سطحی باید از بالا و پی دیوار دور شود. همچنین باید از نفوذ به درون خاک توسط نصب یک آب بند رسی در زیر چمن یا ، جایی که تمرکز سنگین رواناب وجود دارد، توسط ساخت یک آبرو نفوذ ناپذیر یا کانال زهکشی در پشت دیوار(شکل 8 – 2) جلوگیری شود. آب نفوذ کرده به درون خاک را می توان توسط استفاده از خاکریزهای دانه ای متصل به آبرو در میان نمای سازه، یا اگر ممکن باشد توسط لوله زهکش مشبک متصل به دهانه آبگیرکه به خارج از سازه هدایت می شود، متوقف کرده یا به خارج از سازه منتقل نمود.

اجرای فلاور باکس بتنی

 

 

مراحل اجرا:

  • ابتدا بستر را مورد مطالعه قرار دهید.
  • به وسیله غطک تراکم لازم را در بستر به وجو آورید.
  • سعی کنید بر اساس نقشه از پیش طراحی شده پیش بروید
  • برای اجرای گلفوژ نیاز به سطحی تراز هم در عرض و هم در طول نیاز دارید بنابر این به وسیله دوربین یا به وسیله شلینگ تراز و تراز این مهم را بررسی کنید. (برای مشاهده اجرای پد بتنی تراز در دیوار گلفوژ کلیک کنید.)

اجرای فلاور باکس بتنی

 

اجرای فلاور باکس بتنی

استاد کار با دقت تمام هر گلفوژ را تراز می کند و برای افزایش دقت کار از دو ریسمان کار بهره می برد.

به مقطع توجه کنید

اجرای فلاور باکس

تصویر پارانوما از محل اجرای فلاور باکس بتنی  – هدف:

  • تثبیت دیواره
  • حفظ درختان موجود
  • اجرای دیوار حایل با استفاده از گلفوژ
  • ایجاد فضای سبز
  • افزایش سطح زمین بالا دست

اجرای فلاورباکس بتنی

فضای موجود قبل از اجرا

 

اجرای فلاور باکس بتنی

 

** مشخص کردن خط پروژه

تراکم در دیوار گلفوژ

 

**ایجاد سطحی یکدست و کوبیدن بستر

تراکم دیوار فلاورباکس گلفوژ

 

نصب ژئوگرید در دیوار فلاورباکسی گلفوژ

نصب ژئوگرید یا تسمه ( اجرای تسمه پلیمری در گلفوژ اطلس کلیک کنید)

نصب لوله زهکش در دیوار گلفوژ

** ایجاد زهکش:

لوله پولیکا به لوله زهکشی که در پشت کار شده متصل است .

لوله زهکش باید استاندارد و بر اساس دبی حداکثر خروجی انتخاب شود و به وسیله ژئوتکستایل لفاف شود.

نصب ژئوگرید در دیوار گلفوژ

 

اجرای فلاور باکس بتنی

برای ایجاد بستر و سطح اولیه از بتن عیار 150 تا 200 استفاده کنید در صورت قالب بندی از عیار بالاتر در سرزمین هایی که یخبندان دارد بهره ببرید .

در سطوح شیبدار ، در طول به وسیله ایجاد پله، سطوح تراز به وجود آورید- طول پله اهمیتی ندارد به دو تصویر زیر توجه کنید:

فونداسیون پله ای در دیوار گلفوژ

اجرای فلاور باکس بتنی

اجرای پد بتنی تراز پله ای در دیوار گلفوژ

 

وضع اولیه مکانی آلوده بود و پس از اجرا به صورت زیر در آمد که در صورت کاشت گیاهان فضایی مفرح برای شهروندان کرجی به وجود آورد .

اجرای فلاور باکس بتنی

** پایان عملیات اجرایی

 

در دیوارهای بوستان‌ها و پارک ها و فضاهای تفریحی، استفاده از فلاورباکس های بتنی که با نام گلدان صخره ای یا گلدان شیب بندی نیز شناخته می شود، بهترین گزینه جهت ایجاد دیوار سبز عمودی است. با استفاده از فلاورباکس های بتنی از فرسایش خاک و شسته شدن آن جلوگیری می شود و همچنین با استفاده از روش های تثبیت و تحکیم خاک باعث پایدار سازی ترانشه خاکی شده و کاشت انواع گیاهان داخل گلدان های بتنی و ایجاد دیوار سبز منظره ای بدیع و زیبا در سطح شهر ایجاد می کند. امکان استفاده از سیستم های آبیاری قطره ای، شرایط مساعدی جهت آبرسانی به بلوک های گلدانی فراهم نموده و کمکی است در راستای مصرف بهینه آب.

اجرای دیوار حائل به صورت شیب دار و با زهکشی مناسب و امکان خروج کامل آب (حاصل از بارندگی، آبیاری و …) از دیوار و همچنین امکان کاشت گیاهان در سطح دیوار، بهترین گزینه جهت احداث دیواری مقاوم و در عین حال زیبا می باشد. فلاور باکس های بتنی یا همان بلوک های گلدانی که با نام گلفوژ در بازار عرضه می شوند بهترین گزینه برای ساخت دیوار سبز می باشد که جایگزین بسیار مناسبی برای دیوارهای بتنی با نمای زشت و یکپارچه می باشد.

احداث دیوار سبز با استفاده از فلاور باکس بتنی کاملا” مقرون به صرفه است. گلدان های شیب بندی یا بلوک های گلدانی که با نام تجاری گلفوژ نیز در ایران شناخته می شود هر روز بیش از گذشته در ایجاد و احداث دیوار سبز عمودی مورد استفاده قرار می گیرد. وسعت استفاده از آن در شهرهای تهران و حومه مانند لواسان، پردیس، دماوند، رودهن، و در استان البرز در مناطق کردان، طالقان و … و همچنین در استان های غرب و شمال غرب کشور مانند کردستان و لرستان و آذربایجان شرقی و غربی و … و در شمال و جنوب کشور  بالاست و همچنین در شهرهای شیراز و اصفهان و مشهد نیز بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

قیمت ارزان و مقرون به صرفه فلاور باکس بتنی در ایجاد دیوار سبز باعث می شود تا در هزینه های بهسازی و راه سازی صرفه جویی شود. فلاور باکس های بتنی هیچ نوع ماده سمی ندارند که مانع رشد گیاهان شود و از آنجا که امکان آبیاری و زهکشی در این فلاورباکس های بتنی به راحتی میسر است فضای رشد بسیار مطلوبی را برای گیاهان و ایجاد دیوار سبز فراهم می سازد و همچنین این بلوک های گلدانی در اثر آبیاری مداوم و بارندگی دچار تخریب نمی‌شوند. گلدان های شیب بندی (گلفوژ) تنوع زیادی داشته و برای انواع شیب ها قابل استفاده می باشند.